uppfödare & Utställare

Sofie Krigholm

Gonczy Polski, Basenji, Faraohund

Sofie och hennes man Magnus har sex hundar hemma. De är antingen jakthundar eller utställningshundar ofta både och! 

Sofie är av den övertygelsen att hundarna behöver ha kondition och bra muskler året om för att förebygga skador under den tuffa jaktsäsongen eller när hundarna tränas på kapplöpningsbanan.

Att simma med hundarna kontinuerligt är ett fantastiskt verktyg för att skonsamt bygga muskler och även komma åt att stärka muskulatur som man inte riktigt kommer åt med de dagliga promenaderna, säger Sofie. Dessutom är det ju ett trevligt sätt att aktivera hundarna på, oavsett väderlek.

Hemma hos Sofie och Magnus bor Piotr, en Gonczy Polski som bland annat var #3 på listan över Årets hund 2022 och han är även en jakthund. För att jaga vildsvin behöver hunden vara otroligt rörlig och uthållig. Skaderisken är stor om hunden inte har styrka och snabbhet.

Piotr får alltid kommentarer om sin fantastiska kondition på utställningarna och jag vet att simningen också hjälper honom att undvika skador i skogen. Dessutom älskar han att åka till Hundsimmet!

Sofie driver företaget Touch Up hundträning där hon bland annat har kurser för alla som vill träna sig själva och eller sin hund i utställandets ädla konst.